Menu

Huisvesting (v)mbo geschoold personeel


De Bollenstreek staat volgens de uitkomsten van Bureau Louter op de 3e plaats van Nederland waar het gaat om woongenot. De Bollenstreek is echter ook één van de duurste regio's van Nederland om te wonen. Dit maakt het bijna onmogelijk voor (v)mbo opgeleide mensen om een huis te kopen of te huren in onze regio.

Uit onderzoek blijkt ook dat werknemers die (v)mbo geschoold zijn een lagere mobiliteit kennen. Dit uit zich in de afstand woon/werk. De bereidheid om lang te reizen voor een baan is laag. Echter de vraag naar (v)mbo opgeleid personeel bij Bedrijven uit onze regio is alom aanwezig.

Doordat wij in onze streek nauwelijks kunnen voldoen aan de vraag naar goedkopere koop c.q. huurwoningen ontstaat er een gat tussen vraag en aanbod van personeel en is dit één van de speerpunten van Bedrijfsleven Bollenstreek.

 

bouwen-bollenstreek


 

Projectontwikkelaars en bouwbedrijven; denk mee!

Bedrijfsleven Bollenstreek wil graag met projectontwikkelaars en bouwbedrijven in gesprek over de problemen rond de huisvesting of woningbouw voor mbo geschoolden, praktisch geschoolden en arbeidsmigranten. Graag nodigen we je uit om als projectontwikkelaar of bouwbedrijf vanuit één van deze vakgebieden mee te praten samen met andere bedrijven en vertegenwoordigers van Bedrijfsleven Bollenstreek.
Vul onderstaand je gegevens in om mee te doen:

Ik meld mij aan!

Nieuwsoverzicht

VNO-NCW Rijnland en Bedrijfsleven Bollenstreek vinden het een goede zaak dat Provinciale Staten de voorgenomen bezuiniging op het budget Mobiliteitsmaatregelen Duin- en Bollenstreek voorlopig ’parkeert’. Het provinciale bestuur wilde aanvankelijk 20 miljoen euro bezuinigen op dit budget in het kader van de totale provinciebegroting 2022.

[Lees hier alle informatie op de website van VNO-NCW]


Leerbedrijf-ELHBO-stage-HBO-VWO-bollenstreekEen erkend leerbedrijf draagt bij aan de maatschappij en de kennis van het vakgebied.
Het houdt de vakkennis op peil en geeft jongeren een kans zich te ontwikkelen. Maar ook creëert een leerbedrijf perfecte kansen voor toekomstig personeel.
Stichting ELBHO is een onafhankelijk orgaan dat in Nederland de erkenning van stagebedrijven voor opleidingen in het hbo/wo verzorgt.


Op donderdagmiddag 14 oktober organiseert GreenportLIVE het event Internationale medewerkers in Greenport Duin- en Bollenstreek. We vinden input vanuit diverse invalshoeken belangrijk en hopen dat jij er bij kunt zijn.


Meer nieuws

Nieuwsoverzicht Economic Board
Duin- en Bollenstreek
RijnlandRoute actueel