Menu

Huisvesting (v)mbo geschoold personeel


De Bollenstreek staat volgens de uitkomsten van Bureau Louter op de 3e plaats van Nederland waar het gaat om woongenot. De Bollenstreek is echter ook één van de duurste regio's van Nederland om te wonen. Dit maakt het bijna onmogelijk voor (v)mbo opgeleide mensen om een huis te kopen of te huren in onze regio.

Uit onderzoek blijkt ook dat werknemers die (v)mbo geschoold zijn een lagere mobiliteit kennen. Dit uit zich in de afstand woon/werk. De bereidheid om lang te reizen voor een baan is laag. Echter de vraag naar (v)mbo opgeleid personeel bij Bedrijven uit onze regio is alom aanwezig.

Doordat wij in onze streek nauwelijks kunnen voldoen aan de vraag naar goedkopere koop c.q. huurwoningen ontstaat er een gat tussen vraag en aanbod van personeel en is dit één van de speerpunten van Bedrijfsleven Bollenstreek.

 

bouwen-bollenstreek

Nieuwsoverzicht

Provincie Noord-Holland ziet af van plan Duinpolderweg. Zie ook het bericht van de provincie.


Geen-handen-maar-ellebogen-EBDB-jaarverslag-Duin-en-BollenstreekEconomic Board presenteert eerste jaarverslag
Op dinsdag 10 maart jl. werd het eerste inhoudelijke jaarverslag van de Economic Board Duin- en Bollenstreek (EBDB) aangeboden aan Jan van Rijn (voorzitter bestuurlijk overleg Economie) door Jan Bout (voorzitter EBDB) en Lars Flinkerbusch (directeur EBDB). Dit gebeurde ditmaal niet met een gebruikelijke stevige handdruk, maar met ‘corona-vriendelijke’ elleboogjes. Van Rijn: “De EBDB is behoorlijk op stoom. De eerste resultaten worden al getoond en dat is een zeer gunstige ontwikkeling voor de economie in de Duinen Bollenstreek”.


Agrarische jongeren Duin- en Bollenstreek kunnen stappen maken

Te midden van een delegatie Agrarische Jongeren Duin- en Bollenstreek (AJDB) werd afgelopen maandagavond een exploitatieovereenkomst gesloten tussen de Greenport Duin- en Bollenstreek en de Economic Board Duin- en Bollenstreek (EBDB). Deze deal houdt in dat de Businesscase ‘Flower Science Knowledge, Tourism & Brand Strategy’ officieel is gestart en dat de agrarische jongeren hiermee op constructieve ondersteuning kunnen rekenen. 


De bollenboulevard is niet alleen dichtbij Keukenhof, maar sinds januari 2020 ook van Keukenhof.


Meer nieuws

Nieuwsoverzicht Economic Board
Duin- en Bollenstreek
RijnlandRoute actueel