Menu

Huisvesting (v)mbo geschoold personeel


De Bollenstreek staat volgens de uitkomsten van Bureau Louter op de 3e plaats van Nederland waar het gaat om woongenot. De Bollenstreek is echter ook één van de duurste regio's van Nederland om te wonen. Dit maakt het bijna onmogelijk voor (v)mbo opgeleide mensen om een huis te kopen of te huren in onze regio.

Uit onderzoek blijkt ook dat werknemers die (v)mbo geschoold zijn een lagere mobiliteit kennen. Dit uit zich in de afstand woon/werk. De bereidheid om lang te reizen voor een baan is laag. Echter de vraag naar (v)mbo opgeleid personeel bij Bedrijven uit onze regio is alom aanwezig.

Doordat wij in onze streek nauwelijks kunnen voldoen aan de vraag naar goedkopere koop c.q. huurwoningen ontstaat er een gat tussen vraag en aanbod van personeel en is dit één van de speerpunten van Bedrijfsleven Bollenstreek.

 

bouwen-bollenstreek


 

Projectontwikkelaar en bouwbedrijven; denk mee!

Bedrijfsleven Bollenstreek wil graag met projectontwikkelaars en bouwbedrijven in gesprek over de problemen rond de huisvesting of woningbouw voor mbo geschoolden, praktisch geschoolden en arbeidsmigranten. Graag nodigen we je uit om als projectontwikkelaar of bouwbedrijf vanuit één van deze vakgebieden mee te praten samen met andere bedrijven en vertegenwoordigers van Bedrijfsleven Bollenstreek.
Vul onderstaand je gegevens in om mee te doen:

Ik meld mij aan!

Nieuwsoverzicht

Bollenstreek-omroep-BoBizzNizzWoensdag 24 juni 2020 was voorzitter Willem Heemskerk op bezoek bij BoBizzNizz.
Aan de orde kwamen de onderwerpen corona, scholing en huisvesting in de Bollenstreek.


Duurzame samenwerking tussen onderwijs en bedrijfsleven: samen met mboRijnland opleiden voor de toekomst in hybride leertrajecten.
De werknemer van morgen zit vandaag nog op school. Hoe kan je als bedrijf bijdragen aan het opleiden van goed personeel? Naast het aanbieden van stageplaatsen werkt een aantal bedrijven in de regio inmiddels samen met het onderwijs in hybride leertrajecten voor mbo studenten.


Bedrijfsleven Bollenstreek wil graag met projectontwikkelaars en bouwbedrijven in gesprek over de problemen rond de huisvesting of woningbouw voor mbo geschoolden, praktisch geschoolden en arbeidsmigranten. 


Meer nieuws

Nieuwsoverzicht Economic Board
Duin- en Bollenstreek
RijnlandRoute actueel