Menu

Nieuws

26-03-2020 17:21:19

Noord Holland gooit de Bollenstreek op slot


Provincie Noord-Holland ziet af van plan Duinpolderweg. Zie ook het bericht van de provincie.

Door het voorgenomen besluit om niet mee te werken aan de Duinpolderweg of de verlengde Poelweg zijn deze twee initiatieven onuitvoerbaar geworden. Hiermee wordt de Bollenstreek v.w.b. ontsluiting op achterstand gezet. Bedrijfsleven Bollenstreek vindt dat eerder gemaakte afspraken hiermee niet worden nagekomen.

Zie hier het bericht van Provincie Noord-Holland: Archief/2020/Maart_2020/Noord_Holland_ziet_af_van_plan_Duinpolderweg


Nieuwsoverzicht

Provincie Noord-Holland ziet af van plan Duinpolderweg. Zie ook het bericht van de provincie.


Geen-handen-maar-ellebogen-EBDB-jaarverslag-Duin-en-BollenstreekEconomic Board presenteert eerste jaarverslag
Op dinsdag 10 maart jl. werd het eerste inhoudelijke jaarverslag van de Economic Board Duin- en Bollenstreek (EBDB) aangeboden aan Jan van Rijn (voorzitter bestuurlijk overleg Economie) door Jan Bout (voorzitter EBDB) en Lars Flinkerbusch (directeur EBDB). Dit gebeurde ditmaal niet met een gebruikelijke stevige handdruk, maar met ‘corona-vriendelijke’ elleboogjes. Van Rijn: “De EBDB is behoorlijk op stoom. De eerste resultaten worden al getoond en dat is een zeer gunstige ontwikkeling voor de economie in de Duinen Bollenstreek”.


Agrarische jongeren Duin- en Bollenstreek kunnen stappen maken

Te midden van een delegatie Agrarische Jongeren Duin- en Bollenstreek (AJDB) werd afgelopen maandagavond een exploitatieovereenkomst gesloten tussen de Greenport Duin- en Bollenstreek en de Economic Board Duin- en Bollenstreek (EBDB). Deze deal houdt in dat de Businesscase ‘Flower Science Knowledge, Tourism & Brand Strategy’ officieel is gestart en dat de agrarische jongeren hiermee op constructieve ondersteuning kunnen rekenen. 


De bollenboulevard is niet alleen dichtbij Keukenhof, maar sinds januari 2020 ook van Keukenhof.