Menu

Nieuws

14-07-2020 13:24:21

Hoe denkt u over een mobiliteitscentrum?


VNO-NCW-RijnlandHelp VNO-NCW aan informatie voor het ontwikkelen van een mobiliteitscentrum! Met vijf minuten van uw tijd doet u de ontwikkelaars en wie weet uzelf een groot plezier!

VNO-NCW-RijnlandBeste ondernemer,

Duidelijk is inmiddels dat de uitbraak van het coronavirus nog enige tijd een impact heeft op het bedrijfsleven. Veel ondernemers denken na over het (al dan niet tijdelijk) wijzigen van de omvang van het personeelsbestand. Een mogelijkheid die hier invulling aan kan geven is om medewerkers, via een mobiliteitscentrum tijdelijk elders te plaatsen. Dit om te voorkomen dat deze medewerkers in de WW belanden. Op het moment dat de medewerkers weer nodig zijn kunt u deze eenvoudig weer terughalen naar uw eigen organisatie.
Een mobiliteitscentrum zou dus behulpzaam kunnen zijn om te voorkomen dat ontslagen vallen. Voor de verdere behoeftebepaling naar de komst van een mobiliteitscentrum in de Bollenstreek, de Leidse regio of de Rijnstreek doet VNO-NCW Rijnland met deze enquête een behoefteonderzoek.

U, als ondernemer, kunt ons helpen inzicht te bieden in de vraag naar een mobiliteitscentrum door deze anonieme enquête [klik voor de enquête] in te vullen. Deze enquête is bedoeld voor ondernemers met personeel. Als u zzp’er bent, vragen wij u deze enquête niet in te vullen.

Wij vragen uw medewerking door deze enquête in te vullen voor 1 augustus 2020.

Bij voorbaat dank voor uw tijd en moeite,

Bestuur VNO-NCW Bedrijfsleven Rijnland


Nieuwsoverzicht

Vlog-power-up-your-summer-job-Greenport-uitjebloembolTijdens de zomervakantie begint voor veel scholieren het werk in het sierteeltcluster. Waarom kiezen zij voor een baan tussen de bollen en bloemen? En wat is er nou zo leuk aan het werken in deze sector?


Bollenstreek-omroep-BoBizzNizzWoensdag 24 juni 2020 was voorzitter Willem Heemskerk op bezoek bij BoBizzNizz.
Aan de orde kwamen de onderwerpen corona, scholing en huisvesting in de Bollenstreek.


Duurzame samenwerking tussen onderwijs en bedrijfsleven: samen met mboRijnland opleiden voor de toekomst in hybride leertrajecten.
De werknemer van morgen zit vandaag nog op school. Hoe kan je als bedrijf bijdragen aan het opleiden van goed personeel? Naast het aanbieden van stageplaatsen werkt een aantal bedrijven in de regio inmiddels samen met het onderwijs in hybride leertrajecten voor mbo studenten.


Bedrijfsleven Bollenstreek wil graag met projectontwikkelaars en bouwbedrijven in gesprek over de problemen rond de huisvesting of woningbouw voor mbo geschoolden, praktisch geschoolden en arbeidsmigranten. 


Kansen voor de hele regio!
De regio kan zich opmaken voor de uitrol van het kuuroordproject. Want na de verkenning in Fase één, volgde het predicaat ‘officiële ESPA kuuroordstatus’ in Fase twee. Het is nu tijd voor Fase drie waarin de kuuroordstatus wordt geïmplementeerd. Niet alleen in Noordwijk, maar in de gehele Duin- en Bollenstreek. Het project is onderdeel van de businesscase ‘Gezonde en Energieke Regio’ van de Economic Board Duin- en Bollenstreek (EBDB) en wordt getrokken door Noordwijk Marketing.


Voor jouw bedrijf snel inzicht in de geldende ondersteuningsmaatregelen. Een project van VNO-NCW.
[naar de coronacalculator]


“Somber, maar realistisch”, zo luidt het eerste commentaar op het rapport van Bureau Blaauwberg over de impact van de crisis op de economie van de Duin- en Bollenstreek.


Het EDBD heeft een vlog over de corona vragen en belevenissen in de Duin- en Bollenstreek.
Met Lars Flinkerbusch en ondernemers uit de streek. [lees en bekijk hem hier]


Provincie Noord-Holland ziet af van plan Duinpolderweg. Zie ook het bericht van de provincie.


Geen-handen-maar-ellebogen-EBDB-jaarverslag-Duin-en-BollenstreekEconomic Board presenteert eerste jaarverslag
Op dinsdag 10 maart jl. werd het eerste inhoudelijke jaarverslag van de Economic Board Duin- en Bollenstreek (EBDB) aangeboden aan Jan van Rijn (voorzitter bestuurlijk overleg Economie) door Jan Bout (voorzitter EBDB) en Lars Flinkerbusch (directeur EBDB). Dit gebeurde ditmaal niet met een gebruikelijke stevige handdruk, maar met ‘corona-vriendelijke’ elleboogjes. Van Rijn: “De EBDB is behoorlijk op stoom. De eerste resultaten worden al getoond en dat is een zeer gunstige ontwikkeling voor de economie in de Duinen Bollenstreek”.


Agrarische jongeren Duin- en Bollenstreek kunnen stappen maken

Te midden van een delegatie Agrarische Jongeren Duin- en Bollenstreek (AJDB) werd afgelopen maandagavond een exploitatieovereenkomst gesloten tussen de Greenport Duin- en Bollenstreek en de Economic Board Duin- en Bollenstreek (EBDB). Deze deal houdt in dat de Businesscase ‘Flower Science Knowledge, Tourism & Brand Strategy’ officieel is gestart en dat de agrarische jongeren hiermee op constructieve ondersteuning kunnen rekenen. 


De bollenboulevard is niet alleen dichtbij Keukenhof, maar sinds januari 2020 ook van Keukenhof.